Happy & Healthy Menopause

 

 

 

Adviesgesprek en behandeltraject

Wat is de menopauze?

En welke klachten kan je ondervinden?

Je menopauze begint 1 jaar na je laatste menstruatie.
Maar reeds tijdens de peri-menopauze of overgang (40-65 jaar) kunnen er door hormonale veranderingen allerlei klachten de kop opsteken.

De meest voorkomende zijn: gewichtstoename, verlies taille, opvliegers, overmatig zweten, slaapproblemen, spier- en gewrichtspijn, prikkelbaarheid, brainfog en vermoeidheid.

Wij benaderen deze uitdagende periode op een positieve manier, onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Want alle vrouwen verdienen een Happy & Healthy Menopause!

Het Menopauze Consult

Wat is onze aanpak?

Eén week voorafgaand aan je consultatie peilen we met een vragenlijst naar je klachten en gebeurt er een Health Check via een eenvoudige bloedafname (ism. Fidlab). Een speeksteltest meet jouw stressniveau door middel van je cortisolwaarden.

De consultatie met de arts-menopauze-expert neemt ongeveer 1 uur in beslag.

Je problemen, klachten en vragen worden overlopen en er wordt een persoonlijk actieplan opgesteld. Dit Menoplan kan bestaan uit leefstijlaanpassingen, supplementen, life coaching, bio-identieke hormonen of een combinatie hiervan.

 

Wat mag je verwachten?

Wij zijn ervan overtuigd dat we met onze aanpak de meeste (peri-) menopauzale vrouwen op weg kunnen helpen naar een energieker, gezonder en leuker leven!

Wij geloven in de kracht van leefstijlgeneeskunde, een wetenschappelijk onderbouwde manier om via kleine aanpassingen van je levenswijze (beweging, voeding, slaap, stress,…) gezondheidsklachten te voorkomen, te behandelen en zelfs te genezen. Indien nodig ondersteunen we jou met extra voedingssupplementen en/of medicatie.

Samen met onze arts, diëtiste, lifecoach en personal trainer begeleiden we je door de overgang, op weg naar een nieuwe boeiende levensfase.

 

Ons Meno-Traject:

Eerste Consult: Gesprek met de arts-expert en opstellen van jouw persoonlijk MenoPlan
Na 8 weken: Check-Up Consult. Gaat alles goed? Waar ondervind je problemen?
Na 4 maanden: Follow-Up Consult. Je hebt nu alle tools in de hand en je bent klaar voor een happy & healthy menopause!

Vanaf 350€

 

Jouw arts:

Dr. Karin Quirijnen (°1968) is dermatoloog en leefstijlarts met expertise in een gezond en gelukkig leven tijdens de (peri-) menopauze.

Dr. Quirijnen bezit eveneens het diploma Motorische Revalidatie en Kinesitherapie.