Maak uw afspraak

 

Vermoeide blik op verschillende leeftijden

Wanneer je ouder wordt kan je er vermoeid uitzien, ook als je het helemaal niet bent. Ouder worden gaat gepaard met verslapping van de huid, het verlies van elasticiteit en onderhuids vet. Ook krimpen de ondersteunende botstructuren over de lengte van jaren. Dat betekent effectief dat niet alleen de huidconditie achteruit gaat, ook de dikte van de huid neemt af. En daarbovenop, gaat ook nog de ‘kapstok’ (je botten en schedel) steeds minder goed uw huid ondersteunen.

Gevolg hiervan kan zijn dat de huid onder de ogen dunner wordt, ietsje dieper gaat liggen en soms wat verkleuring vertoond. Ook op het jukbeen, rond de mond en op de kaaklijn zien we vaak tekenen van verslapping die een vermoeide aanblik zetten.

Wanneer je niet vermoeid bent, is het extra storend als deze tekeningen je wel zo doen tonen. Afhankelijk van de verschillende levensfasen kunnen we daar preventief of effectief iets tegen doen.

 

testing-person-teser

Dagmar Ostijn

Dermatoloog

“De meest voorkomende klacht die we horen is de vermoeide blik. Het is niet leuk om er vermoeider uit te zien dan je je voelt. Gelukkig kunnen we er effectief iets tegen doen.”

25 – 40 jaar
40 – 65 jaar
65+

 

Hoe kan ik er minder moe uitzien?

Voor de verschillende fasen van het leven zijn er specifieke behandelingen die de veroudering vertragen en die de tekenen van veroudering verzachten. Belangrijk te onthouden is dat hoe later je begint, hoe meer ‘achterstallig’ onderhoud je moet doen om die vermoeide blik te verminderen.

Daarom zijn wij grote fan van preventie! Begin niet te laat met de juiste skincare en breng je huid met regelmatige behandelingen in de kliniek in optimale conditie zodat je er altijd op je best uit ziet.

Ontdek onze aanpak per leeftijdscategorie voor een minder vermoeide blik.