Peeling

Laat je huid stralen!

Chemische peeling voor een frisse huid

Last van een vale huid, rokershuid, onregelmatige huidtextuur, oneffen teint, grove poriën, acnelittekentjes of fijne rimpeltjes? Dan kan een peeling de oplossing voor jouw huid zijn.

Na het behandeltraject heb je een fris uitziende huid.

Wat is een chemische peeling?

Bij een peeling brengen we een kleine hoeveelheid vloeistof aan op de huid om oude of beschadigde huidcellen te verwijderen. Een peeling versnelt eigenlijk de natuurlijke afschilfering van jouw huid. Tijdens dit proces reageert je lichaam met aanmaak van nieuwe huidcellen zodat er een gladde, zachte, volle en frisse huid verschijnt.

Wat is het voordeel van de chemische peeling?

  1. Je ziet er stralend uit!
  2. Doordat je dode huidcellen verwijderd zijn, zal je skincare dieper indringen en beter werken
  3. Pigmentvlekken en fijne rimpeltjes vervagen
  4. Puistjes verminderen

Hoe diep werkt een chemische peeling?

De sterkte van een peeling is afhankelijk van de concentratie én van de gebruikte vloeistof. Bij Dermadent werken we enkel met milde peelings, zodat je na de behandeling jouw dagelijkse activiteiten kan verderzetten.

Wat is een oppervlakkige peeling?

De oppervlakkige peeling bevat glycolzuur, salicylzuur, melkzuur, amandelzuur, genisteïne of gluconolactone. Elk van deze actieve moleculen heeft een specifieke eigenschap. Zo zetten we melkzuur in bij een droge huid, amandelzuur bij een huid gevoelig aan pigmentvlekken en salicylzuur bij puistjes. Wij kijken naar jouw huidtype en bepalen welke peeling het beste bij je past.

Het resultaat is een frisse en gezonde glow. Na de behandeling kan je onmiddellijk jouw activiteiten hervatten.

Voorzie 4 behandelingen.

Wat is een medium peeling?

De medium peeling met trichloorazijnzuur (TCA) is ideaal voor een dikkere zonbeschadigde of rokershuid. Dit type peeling passen we enkel toe nadat je huid reeds enkele oppervlakkige peels heeft ondergaan. Na enkele dagen ontstaat er een fijne schilfering.

Voorzie 4 behandelingen.

Wat kan met een chemische peeling behandeld worden?

  • huidveroudering
  • vermoeide en vale huid, rokershuid, onregelmatige huidtextuur, oneffen teint, grove poriën, acné littekentjes en fijne rimpeltjes
  • pigmentvlekken, zwangerschapsmasker en bruine vlekjes na ontstekingen
  • actieve acne

Dagmar Ostijn

Dermatoloog

“Door je dode huidcellen te verwijderen klaart je huid op.”

Wat voel je tijdens en na de peeling?

Tijdens de behandeling ervaar je een tintelend en warm gevoel wat goed verdragen wordt. Onmiddellijk na de peeling kan de huid wat rood worden, wat echter snel verdwijnt zodat je jouw activiteiten onmiddellijk verder kan zetten. De huid kan wat trekkerig aanvoelen. Na enkele dagen kunnen er fijne schilfertjes ontstaan. Soms ontstaan er enkele bruine korstjes. Vanaf de 2de dag mag je make-up gebruiken.

Waar moet je op letten?

Er wordt ten sterkste aanbevolen de huid gedurende 2 tot 4 weken voor te bereiden op de peeling met specifieke verzorgingsproducten om een veilig en optimaal resultaat te bekomen. Het is zeer belangrijk zon of zonnebank te mijden gedurende de eerste 6 weken na de behandeling!

Meer informatie over peelings en de soorten zuren vind je in deze Blog

Wat kost het?

Pakket van 4 behandelingen: 895€

Gerelateerde behandelingen:

B.T.X
Filler

Persoonlijk behandelplan

Skinical by Dermadent is een medische groepspraktijk met focus op preventie en behandeling van huidveroudering en huidkanker. Ons doel is een natuurlijke uitstraling: stralend, ontspannen en vol zelfvertrouwen. Ons team luistert naar jouw vragen en wensen. We vinden het belangrijk om voor jou een behandelplan op maat te maken .

Wenst u meer info over onze expertise of behandelingen?

Contacteer ons