Couperose

Ben je die rode wangen beu?

Couperose en rode wangen

Couperose kan zich uiten als rode bloedvaatjes of egaal rode huid op de wangen en neus. Maar ook de kin, het voorhoofd, hals en decolleté kunnen aangetast zijn.

De bloedvaatjes zijn uitgezet en vertonen soms duidelijk zichtbare lijntjes of sterretjes. Bovendien kan de onderliggende huid blijvend rood kleuren.

Couperose is niet enkel esthetisch storend, maar kan aanleiding geven tot ontstekingen in de huid, rosacea genoemd. Rosacea uit zich in rode pukkeltjes en/of puistjes, gelijkend op acne.

Na het behandeltraject heb je minder last van rode wangen en zijn de meeste rode lijntjes verdwenen.

Couperose verminderen met laser

Dermadent beschikt over meerdere vaatlasers voor het verwijderen van verbrede bloedvaatjes en couperose.

Laser Genesis

Laser Genesis behandelt diepliggende egale roodheid. Door zijn ontstekingsremmende werking ook ideaal voor de verbetering van rosacea en rode acnelittekens. Deze behandeling kan zowel in de zomer als in de winter en is ontspannend en pijnloos. Voorzie 6 behandelingen.

LimeLight photofacial

Deze krachtige IPL-lamp behandelt roodheid en oppervlakkige fijne rode bloedvaatjes.  De LimeLight photofacial verzacht tegelijk de pigmentvlekjes. Deze behandeling wordt enkel in de winterperiode uitgevoerd. Voorzie 3 tot 4 behandelingen.

Nd:Yag laser

Ideaal voor een solitair rood of blauw uitgezet bloedvaatje, een sterretje of gesprongen adertje in het gelaat. Vaak volstaat één behandeling.

Wat zie je na de behandeling?

Onmiddellijk na de Laser Genesis behandeling is de huid wat rood, wat het komende uur langzaam verdwijnt. Een zeer gevoelige huid kan na de LimeLight Photofacial op de 2de dag wat zwelling vertonen.

Hoelang blijft het resultaat?

Aangezien couperose een chronische huidziekte is, raden we 1 jaarlijkse onderhoudsbehandeling aan om het resultaat te behouden.

Wat kost het?

Omdat couperose een chronische aandoening is bieden wij een duurzaam behandelplan aan. Wij vermijden een éénmalige behandeling die uw verwachting niet kan inlossen. Voor een optimaal resultaat voorzien we 4 tot 6 behandelingen.

Vanaf 895€ voor een programma van 4 behandelingen.

Eén gesprongen adertje: 150€

testing-person-teser

Dagmar Ostijn

Dermatoloog

“Het laseren van bloedvaatjes voorkomt de kans op huidontstekingen aanzienlijk.”

Wat kan je zelf doen?

Een zachte reiniging en een kalmerende dag- en nachtverzorging is noodzakelijk als je last hebt van couperose. Het vermijden van warmte, zon, alcohol en gekruide spijzen wordt aangeraden om de bloedvaten zo weinig mogelijk te prikkelen. Laat je adviseren door onze skincoach voor op maat gemaakte skincare.

Aanbevolen behandelingen:

Laser
Huidzorg

Persoonlijk behandelplan

Skinical by Dermadent is een medische groepspraktijk met focus op preventie en behandeling van huidveroudering en huidkanker. Ons doel is een natuurlijke uitstraling: stralend, ontspannen en vol zelfvertrouwen. Ons team luistert naar jouw vragen en wensen. We vinden het belangrijk om voor jou een behandelplan op maat te maken .

Wenst u meer info over onze expertise of behandelingen?

Contacteer ons