Pigmentvlekken

Maak komaf met bruine vlekjes.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen u ouder laten lijken dan u eigenlijk bent. Afhankelijk van het soort, de hoeveelheid en de diepte van het pigment kiezen wij voor u de beste behandeling. Na de behandelingen heeft u een meer egale huid en ziet u er frisser uit.

Soorten pigmentvlekken

1. Ouderdomsvlekken of zonnevlekken

Met de jaren treden door de huidveroudering kleine bruine vlekjes op, de zogenaamde ouderdomsvlekken of lentigines. Deze pigmentvlekken ontstaan voornamelijk op het gelaat, de handruggen en het decolleté.

Deze bruine vlekjes zijn voor een groot stuk het gevolg van blootstelling van de huid aan de zonnestralen.

2. Zwangerschapsmasker

Grillig gevormde pigmentvlekken in het gelaat, het zwangerschapsmasker of melasma, kunnen optreden na of tijdens een zwangerschap. Ze komen voor op het voorhoofd, bovenlip en wangen.
Naast zwangerschap zijn er ook andere factoren die deze pigmentvlekken uitlokken zoals zonnestraling, erfelijkheid, het gebruik van geparfumeerde cosmetica en bepaalde geneesmiddelen (oa. anticonceptiepil).

3. Litteken

Na een ongeval, operatie of acne kan het litteken door de zon bruin verkleuren.

Dagmar Ostijn

Dermatoloog

“Je beschermen tegen de zon is de belangrijkste stap om pigmentvlekjes te voorkomen.”

Pigmentvlekken verwijderen met laser

LimeLight photofacial is een krachtige IPL-laser. Ideaal voor de behandeling van zonnevlekjes en sproeten op het gelaat, decolleté en handruggen. Ideale kandidaten hebben donkere, bruine vlekken op een bleke huid. Daarom wordt deze behandeling enkel in de winterperiode uitgevoerd.

Pigmentvlekken verwijderen met peeling

Bij een peeling wordt er een vloeistof op de huid aangebracht om de oude en beschadigde huidcellen te verwijderen. Een oppervlakkige peeling met glycolzuur of een milde peeling met TCA (trichloorazijnzuur) schilfert de pigmentvlekjes af op een zachte manier. Nieuwe heldere huidcellen komen in de plaats.

Pigmentvlekken verwijderen met microneedling

Met behulp van ultrafijne naaldjes wordt een hoge concentratie actieve opblekende ingrediënten diep in de huid gebracht. Hiervoor maken we oa. gebruik van het krachtige tranexaminezuur.

Pigmentvlekken verwijderen met vitamine C

De hoge concentratie vitamine C heeft een preventief effect op de vorming van pigmentvlekken. Dit krachtig antioxidant wordt op de huid aangebracht in combinatie met andere opblekende ingrediënten. Dit is de ideale zomerbehandeling om zonnevlekjes en zwangerschapsmasker te beperken.

Pigmentvlekken bevriezen

Een solitaire pigmentvlek of een ouderdomswrat kan behandeld worden met cryotherapie. Na het bevriezen vormt er zich een donker korstje dat na enkele weken verdwijnt. Voorzie 1 tot 2 behandelingen.

Wat kost het?

Omdat uw huid voortdurend onder invloed staat van externe factoren bieden wij een duurzaam behandelplan aan. Wij vermijden éénmalige behandelingen die uw verwachtingen niet kunnen inlossen. Behandelpakket vanaf 780€.

Wat kan je zelf doen?

Het is zeer belangrijk om tijdens en na je behandeling een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor te blijven gebruiken. Zon stimuleert immers de vorming van nieuw pigment. In combinatie met een serum met een hoge concentratie vitamine C en een opblekende crème zal je nieuwe pigmentvorming afremmen. Zo geniet je nog langer van het resultaat. Onze skincoach adviseert jouw gepersonaliseerde dag- en nachtverzorging.

Moedervlekken

Bruine moedervlekken worden om veiligheidsreden niet met de laser behandeld.

Aanbevolen behandelingen:

Laser
Peeling

Persoonlijk behandelplan

Skinical by Dermadent is een medische groepspraktijk met focus op preventie en behandeling van huidveroudering en huidkanker. Ons doel is een natuurlijke uitstraling: stralend, ontspannen en vol zelfvertrouwen. Ons team luistert naar jouw vragen en wensen. We vinden het belangrijk om voor jou een behandelplan op maat te maken .

Wenst u meer info over onze expertise of behandelingen?

Contacteer ons