Verstevigen van de huid met HIFU

Tixel®

Verstevigen van de huid met HIFU

Huidverslapping

Een ouder wordende huid verliest collageen en daarmee ook haar stevigheid. Hierdoor kan je er soms meer vermoeid uitzien dan je bent. Het verstevigen van je huid, zonder chirurgie, kan door HIFU-behandelingen.

Hoe werkt HIFU?

Tijdens een HIFU behandeling (High Intensity Focused Ultrasound) wordt de diepe huidlaag opgewarmd tot 65°C. Deze lokale en hoge temperatuurstijging heeft 2 functies: je celvernieuwing en collageenproductie stimuleren. Tijdens de behandeling wordt door de opwarming de SMAS-laag strakker gemaakt (dit is de huidlaag die tijdens een facelift strakker wordt getrokken).

Hoe voelt een HIFU-behandeling aan?

HIFU geeft intense warmte af, je ondervindt een warm tintelend gevoel dat niet als pijnlijk maar eerder als ongemakkelijk wordt ervaren.

Wat moet je voorzien voor een HIFU-behandeling?

Je bent niet gemaquilleerd. Je vermijdt irriterende behandelingen of skincare (retinol, fruitzuren, waxen,…) 1 week voor de behandeling. Je hebt geen laser of filler behandeling gehad minder dan 1 maand voor de behandeling. Indien je last hebt van koortsblaasjes (herpes) of je een tandimplantaat in de te behandelen zone hebt vermeld je dit aan de behandelaar.

Is er een herstelfase na de HIFU-behandeling?

Er is geen herstelperiode na de behandeling. Je huid kan geurende enkele uren een lichte roodheid en zwelling vertonen. Gedurende enkele dagen kan je een beurs gevoel ondervinden ter hoogte van de behandelde zones.

Wat doe je na de HIFU-behandeling?

Het gebruik van fruitzuren, vitamine A of retinol wordt 2 weken na de behandeling afgeraden.
Vermijd warmte gedurende 3 dagen (sauna, hamman, jacuzzi).
Je beschermt je huid tegen de zon met SPF 50+ gedurende minstens 2 weken na de behandeling

Wanneer kan je resultaat verwachten?

Voor een optimaal resultaat onderga je 3 behandelingen. De aanmaak van nieuw collageen en elastine duurt 3 tot 6 maanden. Dat wil zeggen dat je tot 6 maanden na je laatste behandeling beterschap zal ondervinden.
Een verbetering wordt beoogd, doch de mate van verbetering kan nooit vooraf gegarandeerd worden. De arts en haar team komen derhalve met de patiënt overeen om volgens de regels van de kunst te werken, maar kunnen geen welbepaald resultaat beloven (= inspanningsverbintenis).
Aangezien je huid blijft verouderen en onderhevig blijft aan externe factoren raden we een jaarlijkse onderhoudsbehandeling aan.

Wat kost het?

Omdat uw huid voortdurend onder invloed staat van interne en externe factoren bieden wij een duurzaam behandelplan aan. Wij vermijden een éénmalige behandeling die uw verwachting niet kan inlossen. Programma bestaande uit 3 behandelingen: 1500€

Wanneer kan een HIFU-behandeling NIET doorgaan?

Je bent zwanger of geeft borstvoeding
Je hebt een auto-immuunziekte die wondgenezing vertraagt
Je draagt een pacemaker of hebt stents (trilling door HIFU).
Je hebt een metalen plaat ter hoogte van de te behandelen zone (opwarming door HIFU)
Je hebt ongecontroleerde diabetes of epilepsie
Je hebt een filler of laser minder dan 1 maand geleden gehad
Je hebt een draadjeslift minder dan 4 maanden geleden gehad
Je had chemotherapie minder dan 12 maanden geleden
Je hebt een voorgeschiedenis van gezichtsverlamming of beroerte

testing-person-teser

Dagmar Ostijn

Dermatoloog

“De allernieuwste techniek met een korte hersteltijd.”

Persoonlijk behandelplan

Skinical by Dermadent is een medische groepspraktijk met focus op preventie en behandeling van huidveroudering en huidkanker. Ons doel is een natuurlijke uitstraling: stralend, ontspannen en vol zelfvertrouwen. Ons team luistert naar jouw vragen en wensen. We vinden het belangrijk om voor jou een behandelplan op maat te maken .

Wenst u meer info over onze expertise of behandelingen?

Contacteer ons