Bo!ox

Voor een ontspannen en frisse look!

Wat is bo!ox? botox

Bo!ox is een spierontspannende vloeistof die al ruim 30 jaar gebruikt wordt in medische wereld zoals in de oogheelkunde en de neurologie. Daarnaast wordt de stof ook gebruikt voor esthetische verbeteringen zoals het verminderen van rimpels en het verzachten van een te strenge of vermoeide blik. Deze behandelingen zijn allen goed gekend en veilig.

De Belgische wetgeving verbiedt ons de wetenschappelijke- en merknaam van de spierontspannende vloeistof te vernoemen.

1. Hoe kan bo!ox rimpels verminderen? botox en rimpels

De spierontspannende vloeistof blokkeert tijdelijk de prikkeloverdracht van de zenuw naar het spiertje, waardoor de spier zich ontspant en jouw expressierimpels verminderen. Hierdoor verzacht jouw strenge of vermoeide blik mét behoud van je natuurlijke uitstraling. Het maximale effect wordt na 10 dagen bereikt en houdt 3 tot 5 maanden aan.

Welke zones worden behandeld?

  • Voorhoofdrimpels
  • Fronsrimpels
  • Kraaienpootjes

2. Hoe kan bo!ox overmatig zweten verminderen?botox

Bij overmatig zweten in de oksels blokkeert de vloeistof de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de zweetkliertjes, zodat er minder zweet geproduceerd wordt. Hier houdt het effect 6 tot 9 maanden aan.  Voor meer uitleg over de behandeling van okselvijvers.

3. Hoe kan bo!ox migraine verminderen?

Door in te werken op de voorhoofdsspieren die spanningshoofdpijn veroorzaken, kan bo!ox een verlichting bieden bij migraine. Ongeveer 70% van de migrainepatiënten die een bo!ox behandeling hebben ondergaan, geven aan dat ze duidelijk minder hoofdpijn hebben gedurende de werkzame periode van de spierontspannende vloeistof. Het effect blijft 3 tot 5 maanden doorwerken.

4. Hoe kan bo!ox tandknarsen en kaakklemmen verminderen?

Tandenknarsen en tandklemmen kunnen leiden tot schade aan de tanden en het kaakgewricht, maar ook tot slecht slapen, hoofdpijn en nek- en schouderklachten. Naast een beetplaatje kan een behandeling met spierontspannende bo!oxinjecties een bijkomende oplossing bieden. Om tandenknarsen te verminderen, worden in elke kauwspier een 3-tal injecties met spierontspannende vloeistof ingespoten. Het effect van de behandeling blijft gedurende een 6-tal maanden doorwerken.

testing-person-teser

Dagmar Ostijn

Dermatoloog

“Vrienden zeggen dat ik er meer ontspannen uitzie”, is één van de meest gehoorde opmerkingen.

Wat zie ik onmiddellijk na de behandeling?

Onmiddellijk na de injectie is er een klein bultje zichtbaar dat snel weer verdwijnt, zodat u onmiddellijk na de behandeling uw dagelijkse activiteiten kan verderzetten. Soms wordt er tijdens het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor er tijdelijk een kleine bloeduitstorting kan ontstaan.

Waar moet ik op letten?

Bo!ox is een veilige en goed gekende behandeling. De kleine injecties zorgen voor een kortdurende pijn door de prik.  Daarom is het belangrijk om 5 dagen voor de behandeling geen bloedverdunnende medicatie in te nemen zoals aspirine, vitamine E en omega-3-vetzuren.

Wat kost het?

Vanaf 215€

Is het resultaat natuurlijk?

Een bo!ox-behandeling roept vaak heel wat vragen en twijfels op. Mensen associëren de behandeling nog al te vaak met de horrorscenario’s die in beeld komen in sommige reality tv-shows rond lifestyle. Vrouwen zijn ook vaak bang voor een overdreven en onnatuurlijk resultaat. Ten slotte wil niemand als “van plastiek” overkomen. Hieronder schetsen we enkele verhalen.  Op deze manier willen we een idee geven van wat je kan verwachten van een behandeling.

Lees het verhaal van Inge

Hoewel Inge (fictieve naam) een zeer positieve vrouw is, krijgt ze al enige tijd vragen van bezorgde collega’s: “Waarom kijk je zo bezorgd?”, “Ben je boos?”, “Scheelt er iets?”
Inge kan deze opmerkingen niet goed plaatsen. Waarom zou ze boos of bezorgd zijn? Blijkt echter dat ze – onbewust – haar voorhoofd fronst wanneer ze achter de computer zit. Gevolg: aan het einde van de werkdag vormt er zich een rimpel tussen de wenkbrauwen. Naast die vervelende fronsrimpel klaagt Inge van barstende hoofdpijn.

Inge komt op consultatie en vraagt naar een mogelijke oplossing voor haar rimpel. Ze heeft immers van vriendinnen gehoord dat botox een mogelijke rimpelbehandeling zou zijn. Na medisch onderzoek blijkt Inge inderdaad de ideale kandidaat voor injecties met de spierontspanner B.T.X. Deze vloeistof zal de spiertjes ontspannen die verantwoordelijk zijn voor haar fronsrimpel.

Na 5 fijne prikjes tussen de twee wenkbrauwen, kan Inge het dokterskabinet verlaten. Ze zal na 2 weken terugkomen ter controle.

Na 14 dagen komt Inge terug op controle. Deze tijd is nodig voor de maximale werking van de rimpelbehandeling en  het spierontspannende B.T.X.  Inge is zeer tevreden! Ze krijgt complimentjes over hoe ontspannen ze er uit ziet en vrienden vragen of ze op vakantie geweest is. Niemand ziet of weet dat ze een rimpelbehandeling met B.T.X injecties gekregen heeft. Bovendien is haar hoofdpijn veel verminderd.

Inge komt sindsdien 3 tot 4x per jaar terug om haar fronsrimpel te behandelen met B.T.X

Lees het verhaal van Frederik

Frederik (fictieve naam) is een fervente watersporter en houdt van een bruin kleurtje. Na enkele zonnige dagen, merkt hij dat er zich naast zijn ogen fijne witte lijntjes aftekenen. Door de felle zon knijpt hij immers zijn ogen half dicht en ontstaan er witte lachlijntjes of kraaienpootjes.

Frederik wordt voor zijn kraaienpootjes behandeld met fijne prikjes van de spierontspannende vloeistof B.T.X (3 prikjes op 2 cm naast elk oog). Na 2 weken zal Frederik op controle terugkomen.

Na 2 weken zijn de kraaienpootjes al heel wat vervaagd. Omdat Frederik een heel krachtige oogkringspier heeft beslissen we om aan elke kant nog 2 prikjes B.T.X bij te geven (deze touch-up is inbegrepen in de behandeling).

Frederik is tevreden en zal elke 4 maanden terugkomen om het ontspannend effect te behouden.

Lees het verhaal van Isabelle

Isabelle (fictieve naam) is consultant en geeft regelmatig presentaties aan een breed publiek. Ze is steeds goed voorbereid maar één probleem maakt haar toch onzeker: haar okselvijvers! Voor elke presentatie checkt ze haar witte blouse op zweetvlekken of draagt ze alvast een donkere variant om het probleem te camoufleren. Ze heeft dan ook steeds wat reservekledij in de auto om op de middag snel van hemd te wisselen. Isabelle heeft reeds alle mogelijke deodoranten en anti-transpiranten uitgeprobeerd, maar niets helpt afdoende tegen dit overmatig zweten.

Na de medische ondervraging besluiten we om Isabelle te behandelen met B.T.X. Een 20-tal fijne prikjes in elke oksel en Isabel kan het dokterskabinet verlaten. Na 4 weken zal Isabel terug komen ter controle.

Na 1 maand zien we Isabelle terug ter controle. Het okselzweten is enorm afgenomen en is onder controle te houden met een simpele deodorant. Wat een opluchting! Bye bye gele kringen in T-shirts en hemden!

Isabelle zal om de 6 tot 9 maanden terugkomen voor een onderhoudsbehandeling.

Gerelateerde

behandelingen:

Filler
Skinbooster

Persoonlijk behandelplan

Skinical by Dermadent is een medische groepspraktijk met focus op preventie en behandeling van huidveroudering en huidkanker. Ons doel is een natuurlijke uitstraling: stralend, ontspannen en vol zelfvertrouwen. Ons team luistert naar jouw vragen en wensen. We vinden het belangrijk om voor jou een behandelplan op maat te maken .

Wenst u meer info over onze expertise of behandelingen?

Contacteer ons