Plaatjes Rijk Plasma

PRP voor dikker en meer haar

Lichaamseigen bloedplasma

 

Lichaamseigen bloedplasma PRP voor dikker en meer haar

Bij de PRP of Plaatjes-Rijk Plasma behandeling worden je lichaamseigen groeifactoren gebruikt voor voller haar.

Wat is een PRP-behandeling?

De behandeling met Plaatjes-Rijk Plasma (PRP) is een behandeling met volledig lichaamseigen materiaal. PRP bestaat uit gefilterd plasma van je eigen bloed. 

In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij herstellende processen in je huid. Een groot voordeel van PRP is het gebruik van je eigen bloedplasma waardoor de behandeling natuurlijk en veilig is.

PRP voor haarverlies

Door het direct toedienen van de groeifactoren in de hoofdhuid verbetert PRP de bloedtoevoer naar de haarfollikels, stimuleert het de inactieve haarzakjes en daarmee de groei van dikker en gezonder haar.

PRP is het meest effectief bij de behandeling van androgene alopecia of hormonale erfelijke haaruitval. Dit is het typisch mannelijk patroon van uitdunnend haar aan de slapen en de kruin. Maar het kan ook nuttig zijn bij dames met fijn haar op de hoofdhuid en bij andere vormen van haaruitval.

Bovendien wordt PRP vaak gecombineerd met andere medische behandelingen tegen haaruitval of na een haartransplantatie.

TrichoTest – DNA test – gepersonaliseerde behandeling op maat

Om bij haarverlies een maximaal effect te bekomen raden we sterk aan de PRP behandeling te combineren met de een lokale behandeling in de vorm van een lotion en specifieke voedingssupplementen.

De TrichoTest (TM Fagron) is een DNA test waardoor voor jou een behandeling op maat kan worden voorgesteld. Deze behandeling bestaat uit een lokale behandeling (lotion) en/of inname van vitamines of mineralen specifiek voor jou bereid.

De resultaten van deze DNA test laten toe precies die actieve bestanddelen te selecteren die nuttig zijn voor de behandeling van één specifieke patiënt. Daarnaast wordt ook de dosering van de behandeling geoptimaliseerd op maat van de patiënt, afhankelijk van zijn of haar metabolisme.

De test kijkt dus naar factoren die aangrijpen op jouw haarverlies zoals ontstekingsprocessen, antioxidantia,  collageenaanmaak, hormonale factoren, een vitamine of mineralen-tekort, bloedsomloop, stress of medicatiegebruik.

Deze test toont aan welke producten er voor jou wel of juist niet zullen werken, het is dus echt maatwerk. TrichoTest is een pijnloze afname via het wangslijmvlies en kost 350 euro.

Kan je onmiddellijk werken na een behandeling?

Je kan direct of enkele uren na je PRP-behandeling terugkeren naar je dagelijkse activiteiten.

Procedure PRP

Na een bloedafname uit je arm wordt een kleine hoeveelheid bloed ter plaatse gecentrifugeerd om het plasma te scheiden van de rode bloedcellen. Dit plasma -boordevol groeifactoren- wordt vervolgens met micro-naaldjes of een mesotherapie-apparaat in je huid ingebracht.

Een groot voordeel van PRP is het gebruik van je eigen bloedplasma waardoor de behandeling natuurlijk en veilig is met weinig tot geen bijwerkingen.

Voorzie 4 behandelingen met 4 weken interval. Om het bekomen resultaat te behouden raden we om de 6 maanden 1 onderhoudsbehandeling aan.

Wat kost het?

Omdat uw huid voortdurend onder invloed staat van interne en externe factoren bieden wij een duurzaam behandelplan aan. Wij vermijden een éénmalige behandeling die uw verwachting niet kan inlossen. Programma bestaande uit 4 behandelingen: 1500€

 

testing-person-teser

Dagmar Ostijn

Dermatoloog

“De allernieuwste techniek met een korte hersteltijd.”

Persoonlijk behandelplan

Skinical by Dermadent is een medische groepspraktijk met focus op preventie en behandeling van huidveroudering en huidkanker. Ons doel is een natuurlijke uitstraling: stralend, ontspannen en vol zelfvertrouwen. Ons team luistert naar jouw vragen en wensen. We vinden het belangrijk om voor jou een behandelplan op maat te maken .

Wenst u meer info over onze expertise of behandelingen?

Contacteer ons