Over Bo!ox doen veel verschillende vooroordelen de ronde. Zo zou het je gezicht veranderen, pijnlijk zijn, zichtbaar zijn, en meer. In deze blog zetten we 5 vooroordelen over bo!ox op een rijtje!

  1. Het verandert je gezicht

Door niet te overdrijven én op voorhand goed te overleggen met je arts geven de injecties een heel natuurlijk effect. Jij beslist of je een volledige strak voorhoofd wil of enkel de bestaande lijntjes wil vervagen.

Ga je wijs om met de injecties, dan hebben ze enkel voordelen. Ze maken je gezicht zachter en je oogt er uitgerust en meer ontspannen door. Het mooiste compliment na een behandeling, is dat mensen je vragen of je op vakantie bent geweest. Zij zien niets, maar jij weet wel beter!

  1. De injecties zijn pijnlijk

De injecties worden gegeven met een heel fijn naaldje. Je voelt dus wel een prik, maar de pijn trekt na enkele seconden weg. Reken op vijf à tien prikjes voor bijvoorbeeld een voorhoofd. Ben je erg gevoelig aan injecties of heb je angst voor naalden, dan kunnen we de huid lokaal verdoven met een crème.

  1. Het is zichtbaar

Onmiddellijk na de behandeling kan je huid wat rood zijn en een bultje vertonen ter hoogte van de injectieplaatsen. Maar dit verdwijnt na een halfuurtje. Een tijdelijke blauwe plek is mogelijk als je daar gevoelig aan bent. Maar ook dat vervaagt na enkele dagen. Het uiteindelijke resultaat is heel natuurlijk. Je ziet er uitgerust en ontspannen uit.

  1. Eens je ermee begint, kan je nooit meer stoppen

Na 3 tot 6 maanden is het effect van de injecties uitgewerkt en beslis je of je opnieuw een behandeling wil. Doe je niets, dan komt de rimpel geleidelijk aan terug. Zelfs na jaren behandelen kan je altijd probleemloos stoppen. Je rimpel keert gewoon langzaam terug door je mimiek. Maar je hebt wél een paar jaar gewonnen omdat hij al die tijd niet dieper is kunnen worden.

  1. Het is schadelijk voor je gezondheid

De behandeling wordt al ruim dertig jaar gebruikt voor allerlei toepassingen in de geneeskunde. Niet enkel voor rimpels, maar ook in de oogheelkunde en neurologie. Zo wordt het bijvoorbeeld ingezet om scheelkijken, incontinentie, spierspasmen, spanningshoofdpijn en migraine te verminderen. Met hoeveelheden die tientallen keer groter zijn dan voor cosmetisch gebruik. Enkel bij zwangerschap en bij personen met bepaalde spier- of zenuwziekten wordt het gebruik afgeraden.

Uiteindelijk beslis je natuurlijk zelf of je voor een behandeling kiest of niet! Dokter Ostijn adviseert je graag tijdens een verkennend gesprek.